Coreea de Nord – în ce condiții poți ajunge să fii turist în această țară

Turismul în Coreea de Nord rămâne o experiență unică și misterioasă, cu accesul limitat și reguli stricte. 

Acest articol explorează pașii necesari pentru a deveni turist în această țară izolată, precum și aspectele cheie ale planificării unei călătorii sigure și pline de învățăminte. Descoperiți cum să navigați în acest mediu neobișnuit și să vă bucurați de un glimpse într-o lume cu totul aparte.

Coreea de Nord – o scurtă prezentare a țării

Coreea de Nord, oficial Republica Populară Democrată Coreeană, este o țară situată în Asia de Est, în partea de nord a Peninsulei Coreene. Este cunoscută pentru regimul său comunist autoritar și izolarea sa față de restul lumii. Iată o scurtă prezentare a țării:

 • Istorie: Coreea de Nord a fost divizată în două părți în urma Războiului Coreean din 1950-1953, și a devenit un stat separat de Coreea de Sud. Liderii Kim Jong-un, Kim Jong-il și Kim Il-sung au condus țara cu o mână de fier de la înființarea sa în 1948.
 • Capitala: Phenian este capitala și cel mai mare oraș al Coreei de Nord. Este centrul politic și cultural al țării și găzduiește numeroase obiective turistice.
 • Populație: Coreea de Nord are o populație de aproximativ 25 de milioane de locuitori. Informațiile despre populație și economie sunt limitate și controlate strict de guvern.
 • Economia: Economia nord-coreeană este centralizată și bazată pe proprietatea de stat. Agricultura și industria grea au o importanță semnificativă, iar țara se confruntă cu dificultăți economice și izolare internațională.
 • Ideologie și regim: Coreea de Nord este condusă de un regim comunist, cu un cult al personalității puternic în jurul liderului suprem. Politica oficială este Juche, o ideologie care promovează suveranitatea politică, independența economică și autonomia militară.
 • Turism: Turismul în Coreea de Nord este strict controlat și monitorizat de guvern. Vizitatorii străini trebuie să călătorească în grupuri organizate și să respecte regulile stricte ale regimului. Principalele obiective turistice includ Monumentul lui Kim Il-sung, Statuia Marelui Dirijor Kim Jong-il, și Zonele Demilitarizate de la granița cu Coreea de Sud.
 • Drepturile omului: Coreea de Nord este criticată pentru încălcările grave ale drepturilor omului, inclusiv restricții asupra libertății de exprimare, detenții arbitrare și abuzuri împotriva populației.
 • Relații internaționale: Coreea de Nord a fost implicată în conflicte și tensiuni, în special cu Coreea de Sud și Statele Unite. Întrevederile cu lideri străini și discuțiile privind dezarmarea nucleară au fost subiecte de interes mondial.

Această scurtă prezentare oferă o imagine generală a Coreei de Nord, dar este important de remarcat că accesul la informații precise și detaliate despre țară este limitat din cauza controlului strict exercitat de guvern.

Importanța respectării regulilor și normelor în timpul călătoriei în Coreea de Nord

Respectarea regulilor și normelor în timpul călătoriei în Coreea de Nord este de o importanță crucială din mai multe motive:

 • Siguranța personală: Coreea de Nord are reguli stricte și impune pedepse severe pentru încălcarea acestora. De aceea, respectarea lor este esențială pentru a evita probleme legale sau chiar detenția.
 • Respect față de cultură și tradiții: Respectarea normelor și regulilor locale este un semn de respect față de cultura și tradițiile țării gazdă. Încălcarea acestora poate fi considerată jignitoare și nepoliticoasă.
 • Siguranța altora: Acțiunile individuale pot afecta nu doar siguranța ta, ci și pe cea a altor turiști sau a localnicilor. Prin urmare, comportamentul responsabil este crucial.
 • Impresia asupra țării gazdă: Comportamentul turiștilor străini poate influența percepția pe care oamenii din țara gazdă o au despre vizitatori și potențialul lor de a deschide țara pentru mai mulți turiști în viitor.
 • Evitarea incidentelor diplomatice: Coreea de Nord este o țară cu tensiuni politice ridicate și relații internaționale complicate. Orice incident sau încălcare a regulilor poate escalada rapid și poate avea repercusiuni la nivel diplomatic.
 • Continuarea călătoriei fără probleme: Încălcarea regulilor poate duce la probleme cu autoritățile locale, ceea ce poate afecta negativ experiența ta de călătorie și poate conduce la amânări sau anulări ale itinerarului planificat.
 • Responsabilitate personală: Ca turist, este datoria ta să te informezi și să respecți regulile și normele locale. Ignorarea acestora nu este o scuză acceptabilă și poate avea consecințe grave.

Respectarea regulilor și normelor în timpul călătoriei în Coreea de Nord este esențială pentru a vă asigura că vizita dvs. se desfășoară fără probleme și în condiții de siguranță. 

Este important să vă adaptați la mediul local și să respectați cu strictețe toate instrucțiunile și cerințele guvernului nord-coreean și ale ghidului dvs. de călătorie pentru a evita situații neplăcute.

Accesul în Coreea de Nord

Accesul în Coreea de Nord este extrem de restricționat și este supus unor proceduri riguroase. Iată câteva aspecte cheie legate de accesul în această țară:

 • Viză de turist: Pentru a călători în Coreea de Nord în scop turistic, trebuie să obțineți o viză de turist, care este eliberată numai prin intermediul unei agenții de turism aprobate de guvernul nord-coreean. Viza trebuie solicitată în avans și este necesară aprobarea guvernului pentru a intra în țară.
 • Călătorii în grup organizat: Turismul independent nu este permis în Coreea de Nord. Trebuie să călătoriți într-un grup organizat, însoțit de ghizi acreditați de guvernul nord-coreean. Grupurile sunt monitorizate strict și au un program fix.
 • Planificarea prealabilă: Călătorii în Coreea de Nord trebuie să planifice călătoria cu mult timp înainte. Rezervările și documentația necesară trebuie să fie completate cu luni înainte de călătorie.
 • Controlul informațiilor: Guvernul nord-coreean monitorizează strict orice informație care intră sau iese din țară. Telefoanele mobile și dispozitivele electronice sunt adesea confiscate la intrarea în țară și supuse unui control strict.
 • Zonele restricționate: Accesul la anumite zone din Coreea de Nord, inclusiv Zonele Demilitarizate de la granița cu Coreea de Sud, este adesea restricționat și necesită aprobare specială.
 • Fotografierea și filmarea: Fotografierea și filmarea sunt strict controlate în Coreea de Nord. Nu aveți voie să fotografiați sau să filmați fără permisiune și nu aveți voie să faceți poze la punctele de control sau la obiectivele militare.
 • Respectarea regulilor: În timpul călătoriei, trebuie să respectați cu strictețe toate regulile și cerințele impuse de guvernul nord-coreean și de ghidul dvs. de călătorie. Orice încălcare poate avea consecințe grave.
 • Siguranța personală: Este important să vă asigurați că sunteți bine pregătiți pentru călătoria în Coreea de Nord, inclusiv să vă informați cu privire la condițiile de sănătate și siguranță, să respectați instrucțiunile ghidului și să vă asigurați că sunteți conștienți de mediul înconjurător.

Accesul în Coreea de Nord este un proces complex și regulat de guvernul nord-coreean, iar turiștii sunt supuși unui control strict pe tot parcursul călătoriei lor. Este esențial să urmați cu strictețe toate regulile și să vă pregătiți în consecință pentru a evita probleme sau întârzieri.

Sezonul potrivit pentru vizită

Sezonul potrivit pentru vizită

Sursa foto

Alegerea momentului potrivit pentru a vizita Coreea de Nord este crucială pentru a vă asigura că aveți o experiență cât mai plăcută și sigură posibil. Iată câteva aspecte de luat în considerare atunci când decideți când să călătoriți în Coreea de Nord:

 • Clima: Clima variază semnificativ pe parcursul anului în Coreea de Nord. Cele mai potrivite perioade pentru vizită sunt primăvara (aprilie-mai) și toamna (septembrie-octombrie), când temperaturile sunt blânde și condițiile meteorologice sunt mai plăcute. Iernile pot fi foarte reci și geroase, iar vara poate fi fierbinte și umedă, așa că aceste sezoane pot fi mai puțin potrivite pentru călătorii.
 • Festivaluri și evenimente: Luați în considerare participarea la evenimente sau festivaluri culturale specifice sezonului. De exemplu, Festivalul Arirang, care are loc în luna august, este un eveniment masiv de propagandă care prezintă performanțe artistice grandioase.
 • Disponibilitatea tururilor: Trebuie să verificați disponibilitatea tururilor oferite de agențiile de turism acreditate pentru Coreea de Nord în sezonul în care doriți să vizitați, deoarece anumite perioade pot fi mai aglomerate sau mai greu de rezervat.
 • Evitați perioadele tensionate: Luați în considerare tensiunile politice actuale sau evenimentele geopolitice care ar putea afecta siguranța sau posibilitatea de a vizita Coreea de Nord. Este important să fiți la curent cu știrile și recomandările de călătorie ale guvernului dvs. înainte de a planifica călătoria.
 • Rezervările în avans: Rezervați-vă călătoria cu câteva luni înainte pentru a vă asigura că aveți locuri disponibile și pentru a permite timp suficient pentru procesul de aprobare și obținere a vizei de turist.

În general, primăvara și toamna sunt cele mai bune sezoane pentru a vizita Coreea de Nord, deoarece vremea este plăcută și condițiile de călătorie sunt mai favorabile. Cu toate acestea, planificarea cu atenție și luarea în considerare a factorilor specifici vă va ajuta să vă bucurați de o călătorie în Coreea de Nord cât mai plăcută și sigură posibil.

Atracțiile turistice din Coreea de Nord

Coreea de Nord oferă un număr limitat de atracții turistice datorită controlului strâns asupra turismului și a accesului limitat la anumite zone. Cu toate acestea, există câteva obiective turistice notabile pe care le puteți explora în timpul unei călătorii în această țară misterioasă:

 • Monumentul lui Kim Il-sung: Acest monument impresionant este dedicat primului lider al Coreei de Nord, Kim Il-sung. Este situat în capitala Phenian și este un loc important pentru pelerinaj și comemorare.
 • Statuia Marelui Dirijor Kim Jong-il: O altă figură de referință în Coreea de Nord, Kim Jong-il, este comemorată printr-o statuie imensă situată în Phenian. Această operă de artă impresionantă atrage turiști din întreaga lume.
 • Muntele Paektu: Este cel mai sacru munte din Coreea de Nord și este asociat cu legende și istorie națională. Pe versanții săi se află Chonji, un lac crateric, și un spațiu de observare unde puteți admira peisaje spectaculoase.
 • Rezervația naturală Kumgangsan: Această rezervație naturală oferă peisaje montane pitorești, cascade și biodiversitate. Vizitatorii pot explora zonele de trekking și pot experimenta frumusețea naturii într-o țară cunoscută pentru izolarea sa.
 • Kaesong: Un oraș istoric situat la granița cu Coreea de Sud, Kaesong oferă o privire în istoria și cultura coreeană. Aici puteți vizita complexul istoric Seonjukgyo, unde veți găsi temple și situri istorice.
 • Zonele Demilitarizate (DMZ): La granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, DMZ este un loc fascinant unde puteți vedea zone tampon, puncte de control militar și intra în pământul neutru dintre cele două țări.
 • Muzeul Revoluției Coreene: Situat în Phenian, acest muzeu prezintă o colecție impresionantă de artefacte istorice și exponate legate de istoria Coreei de Nord și de revoluția sa.
 • Palatul Kumsusan al Poporului: Acest palat monumental din Phenian găzduiește mormintele lui Kim Il-sung și Kim Jong-il. Vizitatorii sunt obligați să respecte regulile stricte și să se îmbrace corespunzător pentru a putea intra.

Este important să țineți cont de faptul că accesul la aceste atracții poate fi supus restricțiilor, iar vizitele trebuie planificate și monitorizate stricte de către ghizii și autoritățile locale. De asemenea, se impune respectarea regulilor și normelor de comportament în timpul vizitelor la aceste obiective.

Zona Demilitarizată

Zona Demilitarizată (DMZ) reprezintă o zonă de graniță extrem de fortificată între Coreea de Nord și Coreea de Sud, creată în urma Acordului de Armistițiu din 1953, care a pus capăt Războiului Coreean. Această zonă este situată în Peninsula Coreeană și acționează ca o frontieră de facto între cele două țări.

Iată câteva informații cheie despre Zona Demilitarizată:

 • Crearea DMZ: DMZ a fost creată pentru a desfășura o zonă neutra în jurul frontierei dintre cele două Corei, unde armatele celor două părți să fie retrase și să nu fie permisă nicio prezență militară sau activitate beligerantă.
 • Dimensiune și amplasament: DMZ are o lățime de aproximativ 4 kilometri și se întinde pe o lungime de aproximativ 250 de kilometri, trecând prin Peninsula Coreeană de la Marea Galbenă la Marea Japoniei.
 • Importanța strategică: DMZ este una dintre cele mai fortificate zone de graniță din lume, cu baze militare, puncte de control și baraje de sârmă ghimpată. Aceasta este văzută ca o zonă potențial periculoasă și este foarte păzită.
 • Vizite turistice: Cu toate restricțiile și măsurile de securitate, DMZ a devenit o destinație turistică populară, unde turiștii pot face tururi organizate pentru a vedea punctele de control, tunelurile de infiltrare, satele fantomă și alte aspecte ale frontierei dintre cele două Corei.
 • Panmunjom: Unul dintre cele mai cunoscute locuri din DMZ este Panmunjom, un sat situat pe linia de demarcație militară dintre cele două Corei. Acesta găzduiește Clădirea Tratatului de la Panmunjom, unde au avut loc negocieri importante între cele două părți.
 • Complexul de Trecere a Frontierei (JSA): Acesta este locul unde oficialii militari din Coreea de Nord și Coreea de Sud se întâlnesc periodic pentru discuții și unde tururile organizate oferă ocazia de a vedea gardienii de frontieră din ambele părți.

Este important de menționat că vizitele în DMZ sunt posibile numai prin intermediul unor tururi organizate, iar turiștii trebuie să respecte regulile stricte și să urmeze instrucțiunile ghizilor lor pentru a se asigura că vizita se desfășoară în condiții de siguranță. 

Tensiunile pot fluctua în zona DMZ, așa că este important să verificați recomandările de călătorie actuale înainte de a planifica o astfel de vizită.

Regulile și restricțiile pentru turiști

Regulile și restricțiile pentru turiști în Coreea de Nord sunt extrem de stricte și trebuie respectate în totalitate pentru a evita probleme legale și incidente diplomatice. Iată câteva dintre principalele reguli și restricții pentru turiști în Coreea de Nord:

 • Viza de turist: Pentru a călători în Coreea de Nord, trebuie să obțineți o viză de turist, care este eliberată numai prin intermediul agențiilor de turism aprobate de guvernul nord-coreean. Turiștii nu pot călători în mod independent în țară.
 • Călătorie în grup organizat: Turiștii trebuie să călătorească în grupuri organizate, însoțite de ghizi acreditați de guvernul nord-coreean. Călătoriile independente nu sunt permise.
 • Program fix: Călătoriile în Coreea de Nord au un program fix, iar grupurile de turiști trebuie să urmeze cu strictețe acest program. Deviațiile de la program pot duce la probleme.
 • Supraveghere strânsă: Turiștii sunt supravegheați strâns în timpul călătoriei și nu au libertate de mișcare în afara grupului și a ghidului lor. Comunicarea cu localnicii este limitată.
 • Fotografierea și filmarea: Fotografierea și filmarea sunt strict controlate. Nu aveți voie să fotografiați sau să filmați fără permisiune, în special la punctele de control și la obiectivele militare.
 • Respectarea liderilor: Liderii Kim Jong-un, Kim Jong-il și Kim Il-sung sunt subiecte tabu. Trebuie să evitați orice comentarii sau gesturi nepotrivite sau jignitoare la adresa lor.
 • Obiectivele restricționate: Anumite zone din Coreea de Nord sunt restricționate sau inaccesibile turiștilor străini, inclusiv zonele militare și zonele tampon din apropierea graniței cu Coreea de Sud.
 • Propagandă: Nu aveți voie să aruncați sau să deteriorați materialele de propagandă ale regimului. Aceste materiale trebuie tratate cu respect.
 • Comportament respectuos: Trebuie să vă comportați cu respect față de cultura, tradițiile și autoritățile nord-coreene. Orice comportament nepoliticos sau disprețuitor poate avea consecințe grave.
 • Controlul informațiilor: Autoritățile nord-coreene monitorizează strict orice informație care intră sau iese din țară. Telefoanele mobile și dispozitivele electronice pot fi confiscate și supuse unui control strict.

Este important să vă informați în prealabil cu privire la regulile și restricțiile specifice pentru călătoria dvs. și să respectați cu strictețe toate instrucțiunile și cerințele guvernului nord-coreean și ale ghidului dvs. de călătorie pentru a evita probleme sau întârzieri în timpul călătoriei în Coreea de Nord.

Costurile călătoriei în Coreea de Nord

Costurile unei călătorii în Coreea de Nord pot varia considerabil în funcție de mai mulți factori, inclusiv durata șederii, nivelul de confort dorit și pachetul turistic ales. Cu toate acestea, pentru a vă oferi o idee generală a costurilor, iată o estimare aproximativă pentru o călătorie de bază în Coreea de Nord dacă plecați din România:

 • Viza de turist: Costul vizei de turist pentru Coreea de Nord poate varia, dar poate ajunge la câteva sute de dolari sau mai mult, în funcție de agenția de turism și de tipul de viză solicitată.
 • Pachet turistic: Prețurile pachetelor turistice variază, dar o călătorie de bază în Coreea de Nord, care include cazare, mâncare și excursii de bază, poate porni de la aproximativ 2.000 – 3.000 de dolari sau mai mult.
 • Bilet de avion: Costul biletelor de avion către Coreea de Nord depinde de mai mulți factori, precum locul de plecare, escală, dată și compania aeriană. Un bilet de avion către Beijing, China, de unde majoritatea turiștilor intră în Coreea de Nord, poate costa în jur de 600 – 1.200 de dolari sau mai mult, în funcție de rezervare și de sezon.
 • Asigurare medicală: Asigurarea medicală este esențială și poate adăuga aproximativ 50-100 de dolari sau mai mult la costurile călătoriei.
 • Cheltuieli suplimentare: În timpul călătoriei, veți dori să bugetați pentru cheltuieli suplimentare, cum ar fi cumpărarea suvenirurilor, excursii opționale și cheltuieli personale. Acestea pot varia în funcție de preferințele dvs.
 • Alte cheltuieli: Puteți avea cheltuieli suplimentare pentru transport local, mese în afara programului turistic, cheltuieli pentru comunicare și alte nevoi personale.

Este important să aveți în vedere că aceste sunt doar estimări aproximative și că costurile reale pot varia în funcție de mai mulți factori. De asemenea, trebuie să consultați și să negociați prețurile cu agenția de turism aleasă și să luați în considerare toate detaliile și cerințele specifice ale călătoriei dvs. în Coreea de Nord.

Participarea la evenimente culturale și interacțiunea cu localnicii

Participarea la evenimente culturale și interacțiunea cu localnicii

Sursa foto

Participarea la evenimente culturale și interacțiunea cu localnicii în timpul unei călătorii în Coreea de Nord este o experiență unică și poate oferi o perspectivă mai profundă asupra țării și a culturii sale. Cu toate acestea, trebuie să aveți în vedere că aceste activități sunt strâns monitorizate și regulate de guvernul nord-coreean. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

 • Evenimente culturale: În timpul călătoriei în Coreea de Nord, veți avea oportunitatea de a participa la evenimente culturale unice, cum ar fi spectacole de dans, muzică și teatru. Unul dintre cele mai cunoscute evenimente este Festivalul Arirang, care are loc în luna august și este un spectacol masiv de propagandă.
 • Interacțiunea cu localnicii: Interacțiunea directă cu localnicii din Coreea de Nord este limitată, deoarece veți fi supravegheați strâns de ghidul dvs. de călătorie și de autoritățile locale. Comunicarea cu localnicii este restricționată, iar contactul este limitat.
 • Respect pentru reguli și norme: În timpul evenimentelor culturale sau al interacțiunilor cu localnicii, este esențial să respectați regulile și normele impuse de guvernul nord-coreean și de ghidul dvs. de călătorie. Orice comportament nepoliticos sau neadecvat poate avea consecințe grave.
 • Fotografierea și filmarea: Fotografierea și filmarea în timpul evenimentelor culturale sau în prezența localnicilor trebuie să se facă cu permisiune. Nu aveți voie să fotografiați sau să filmați fără aprobare și trebuie să evitați să capturați imagini sensibile sau de securitate.
 • Cumpărarea suvenirurilor: În timpul călătoriei, puteți cumpăra suveniruri tradiționale sau obiecte de artă coreene, dar asigurați-vă că achiziționați aceste produse de la magazinele autorizate și că respectați regulile cu privire la exportul suvenirurilor.
 • Ghidul dvs. de călătorie: Ghidul dvs. de călătorie va fi sursa principală de informații și de interacțiune în timpul călătoriei. Fiți respectuos și deschiși la informații și întrebări, dar amintiți-vă că acesta va fi și o sursă de supraveghere.

În general, în timpul călătoriei în Coreea de Nord, trebuie să vă așteptați la un nivel ridicat de supraveghere și la limite stricte în ceea ce privește interacțiunile cu localnicii și participarea la evenimente culturale. Este important să fiți conștienți de aceste restricții și să le respectați cu strictețe pentru a evita probleme sau incidente neplăcute.

Turismul în Coreea de Nord poate oferi o experiență fascinantă și memorabilă, dar nu fără provocări și restricții unice. Cu toate acestea, pentru cei curajoși și bine pregătiți, această țară misterioasă poate dezvălui aspecte ale culturii și istoriei sale care nu se găsesc în alte locuri. 

Respectarea regulilor și planificarea atentă sunt esențiale pentru a face din călătoria în Coreea de Nord o experiență sigură și memorabilă.

Turismul în Coreea de Nord rămâne o experiență unică și misterioasă, cu accesul limitat și reguli stricte. 

Acest articol explorează pașii necesari pentru a deveni turist în această țară izolată, precum și aspectele cheie ale planificării unei călătorii sigure și pline de învățăminte. Descoperiți cum să navigați în acest mediu neobișnuit și să vă bucurați de un glimpse într-o lume cu totul aparte.

Coreea de Nord – o scurtă prezentare a țării

Coreea de Nord, oficial Republica Populară Democrată Coreeană, este o țară situată în Asia de Est, în partea de nord a Peninsulei Coreene. Este cunoscută pentru regimul său comunist autoritar și izolarea sa față de restul lumii. Iată o scurtă prezentare a țării:

 • Istorie: Coreea de Nord a fost divizată în două părți în urma Războiului Coreean din 1950-1953, și a devenit un stat separat de Coreea de Sud. Liderii Kim Jong-un, Kim Jong-il și Kim Il-sung au condus țara cu o mână de fier de la înființarea sa în 1948.
 • Capitala: Phenian este capitala și cel mai mare oraș al Coreei de Nord. Este centrul politic și cultural al țării și găzduiește numeroase obiective turistice.
 • Populație: Coreea de Nord are o populație de aproximativ 25 de milioane de locuitori. Informațiile despre populație și economie sunt limitate și controlate strict de guvern.
 • Economia: Economia nord-coreeană este centralizată și bazată pe proprietatea de stat. Agricultura și industria grea au o importanță semnificativă, iar țara se confruntă cu dificultăți economice și izolare internațională.
 • Ideologie și regim: Coreea de Nord este condusă de un regim comunist, cu un cult al personalității puternic în jurul liderului suprem. Politica oficială este Juche, o ideologie care promovează suveranitatea politică, independența economică și autonomia militară.
 • Turism: Turismul în Coreea de Nord este strict controlat și monitorizat de guvern. Vizitatorii străini trebuie să călătorească în grupuri organizate și să respecte regulile stricte ale regimului. Principalele obiective turistice includ Monumentul lui Kim Il-sung, Statuia Marelui Dirijor Kim Jong-il, și Zonele Demilitarizate de la granița cu Coreea de Sud.
 • Drepturile omului: Coreea de Nord este criticată pentru încălcările grave ale drepturilor omului, inclusiv restricții asupra libertății de exprimare, detenții arbitrare și abuzuri împotriva populației.
 • Relații internaționale: Coreea de Nord a fost implicată în conflicte și tensiuni, în special cu Coreea de Sud și Statele Unite. Întrevederile cu lideri străini și discuțiile privind dezarmarea nucleară au fost subiecte de interes mondial.

Această scurtă prezentare oferă o imagine generală a Coreei de Nord, dar este important de remarcat că accesul la informații precise și detaliate despre țară este limitat din cauza controlului strict exercitat de guvern.

Importanța respectării regulilor și normelor în timpul călătoriei în Coreea de Nord

Respectarea regulilor și normelor în timpul călătoriei în Coreea de Nord este de o importanță crucială din mai multe motive:

 • Siguranța personală: Coreea de Nord are reguli stricte și impune pedepse severe pentru încălcarea acestora. De aceea, respectarea lor este esențială pentru a evita probleme legale sau chiar detenția.
 • Respect față de cultură și tradiții: Respectarea normelor și regulilor locale este un semn de respect față de cultura și tradițiile țării gazdă. Încălcarea acestora poate fi considerată jignitoare și nepoliticoasă.
 • Siguranța altora: Acțiunile individuale pot afecta nu doar siguranța ta, ci și pe cea a altor turiști sau a localnicilor. Prin urmare, comportamentul responsabil este crucial.
 • Impresia asupra țării gazdă: Comportamentul turiștilor străini poate influența percepția pe care oamenii din țara gazdă o au despre vizitatori și potențialul lor de a deschide țara pentru mai mulți turiști în viitor.
 • Evitarea incidentelor diplomatice: Coreea de Nord este o țară cu tensiuni politice ridicate și relații internaționale complicate. Orice incident sau încălcare a regulilor poate escalada rapid și poate avea repercusiuni la nivel diplomatic.
 • Continuarea călătoriei fără probleme: Încălcarea regulilor poate duce la probleme cu autoritățile locale, ceea ce poate afecta negativ experiența ta de călătorie și poate conduce la amânări sau anulări ale itinerarului planificat.
 • Responsabilitate personală: Ca turist, este datoria ta să te informezi și să respecți regulile și normele locale. Ignorarea acestora nu este o scuză acceptabilă și poate avea consecințe grave.

Respectarea regulilor și normelor în timpul călătoriei în Coreea de Nord este esențială pentru a vă asigura că vizita dvs. se desfășoară fără probleme și în condiții de siguranță. 

Este important să vă adaptați la mediul local și să respectați cu strictețe toate instrucțiunile și cerințele guvernului nord-coreean și ale ghidului dvs. de călătorie pentru a evita situații neplăcute.

Accesul în Coreea de Nord

Accesul în Coreea de Nord este extrem de restricționat și este supus unor proceduri riguroase. Iată câteva aspecte cheie legate de accesul în această țară:

 • Viză de turist: Pentru a călători în Coreea de Nord în scop turistic, trebuie să obțineți o viză de turist, care este eliberată numai prin intermediul unei agenții de turism aprobate de guvernul nord-coreean. Viza trebuie solicitată în avans și este necesară aprobarea guvernului pentru a intra în țară.
 • Călătorii în grup organizat: Turismul independent nu este permis în Coreea de Nord. Trebuie să călătoriți într-un grup organizat, însoțit de ghizi acreditați de guvernul nord-coreean. Grupurile sunt monitorizate strict și au un program fix.
 • Planificarea prealabilă: Călătorii în Coreea de Nord trebuie să planifice călătoria cu mult timp înainte. Rezervările și documentația necesară trebuie să fie completate cu luni înainte de călătorie.
 • Controlul informațiilor: Guvernul nord-coreean monitorizează strict orice informație care intră sau iese din țară. Telefoanele mobile și dispozitivele electronice sunt adesea confiscate la intrarea în țară și supuse unui control strict.
 • Zonele restricționate: Accesul la anumite zone din Coreea de Nord, inclusiv Zonele Demilitarizate de la granița cu Coreea de Sud, este adesea restricționat și necesită aprobare specială.
 • Fotografierea și filmarea: Fotografierea și filmarea sunt strict controlate în Coreea de Nord. Nu aveți voie să fotografiați sau să filmați fără permisiune și nu aveți voie să faceți poze la punctele de control sau la obiectivele militare.
 • Respectarea regulilor: În timpul călătoriei, trebuie să respectați cu strictețe toate regulile și cerințele impuse de guvernul nord-coreean și de ghidul dvs. de călătorie. Orice încălcare poate avea consecințe grave.
 • Siguranța personală: Este important să vă asigurați că sunteți bine pregătiți pentru călătoria în Coreea de Nord, inclusiv să vă informați cu privire la condițiile de sănătate și siguranță, să respectați instrucțiunile ghidului și să vă asigurați că sunteți conștienți de mediul înconjurător.

Accesul în Coreea de Nord este un proces complex și regulat de guvernul nord-coreean, iar turiștii sunt supuși unui control strict pe tot parcursul călătoriei lor. Este esențial să urmați cu strictețe toate regulile și să vă pregătiți în consecință pentru a evita probleme sau întârzieri.

Sezonul potrivit pentru vizită

Sezonul potrivit pentru vizită

Sursa foto

Alegerea momentului potrivit pentru a vizita Coreea de Nord este crucială pentru a vă asigura că aveți o experiență cât mai plăcută și sigură posibil. Iată câteva aspecte de luat în considerare atunci când decideți când să călătoriți în Coreea de Nord:

 • Clima: Clima variază semnificativ pe parcursul anului în Coreea de Nord. Cele mai potrivite perioade pentru vizită sunt primăvara (aprilie-mai) și toamna (septembrie-octombrie), când temperaturile sunt blânde și condițiile meteorologice sunt mai plăcute. Iernile pot fi foarte reci și geroase, iar vara poate fi fierbinte și umedă, așa că aceste sezoane pot fi mai puțin potrivite pentru călătorii.
 • Festivaluri și evenimente: Luați în considerare participarea la evenimente sau festivaluri culturale specifice sezonului. De exemplu, Festivalul Arirang, care are loc în luna august, este un eveniment masiv de propagandă care prezintă performanțe artistice grandioase.
 • Disponibilitatea tururilor: Trebuie să verificați disponibilitatea tururilor oferite de agențiile de turism acreditate pentru Coreea de Nord în sezonul în care doriți să vizitați, deoarece anumite perioade pot fi mai aglomerate sau mai greu de rezervat.
 • Evitați perioadele tensionate: Luați în considerare tensiunile politice actuale sau evenimentele geopolitice care ar putea afecta siguranța sau posibilitatea de a vizita Coreea de Nord. Este important să fiți la curent cu știrile și recomandările de călătorie ale guvernului dvs. înainte de a planifica călătoria.
 • Rezervările în avans: Rezervați-vă călătoria cu câteva luni înainte pentru a vă asigura că aveți locuri disponibile și pentru a permite timp suficient pentru procesul de aprobare și obținere a vizei de turist.

În general, primăvara și toamna sunt cele mai bune sezoane pentru a vizita Coreea de Nord, deoarece vremea este plăcută și condițiile de călătorie sunt mai favorabile. Cu toate acestea, planificarea cu atenție și luarea în considerare a factorilor specifici vă va ajuta să vă bucurați de o călătorie în Coreea de Nord cât mai plăcută și sigură posibil.

Atracțiile turistice din Coreea de Nord

Coreea de Nord oferă un număr limitat de atracții turistice datorită controlului strâns asupra turismului și a accesului limitat la anumite zone. Cu toate acestea, există câteva obiective turistice notabile pe care le puteți explora în timpul unei călătorii în această țară misterioasă:

 • Monumentul lui Kim Il-sung: Acest monument impresionant este dedicat primului lider al Coreei de Nord, Kim Il-sung. Este situat în capitala Phenian și este un loc important pentru pelerinaj și comemorare.
 • Statuia Marelui Dirijor Kim Jong-il: O altă figură de referință în Coreea de Nord, Kim Jong-il, este comemorată printr-o statuie imensă situată în Phenian. Această operă de artă impresionantă atrage turiști din întreaga lume.
 • Muntele Paektu: Este cel mai sacru munte din Coreea de Nord și este asociat cu legende și istorie națională. Pe versanții săi se află Chonji, un lac crateric, și un spațiu de observare unde puteți admira peisaje spectaculoase.
 • Rezervația naturală Kumgangsan: Această rezervație naturală oferă peisaje montane pitorești, cascade și biodiversitate. Vizitatorii pot explora zonele de trekking și pot experimenta frumusețea naturii într-o țară cunoscută pentru izolarea sa.
 • Kaesong: Un oraș istoric situat la granița cu Coreea de Sud, Kaesong oferă o privire în istoria și cultura coreeană. Aici puteți vizita complexul istoric Seonjukgyo, unde veți găsi temple și situri istorice.
 • Zonele Demilitarizate (DMZ): La granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, DMZ este un loc fascinant unde puteți vedea zone tampon, puncte de control militar și intra în pământul neutru dintre cele două țări.
 • Muzeul Revoluției Coreene: Situat în Phenian, acest muzeu prezintă o colecție impresionantă de artefacte istorice și exponate legate de istoria Coreei de Nord și de revoluția sa.
 • Palatul Kumsusan al Poporului: Acest palat monumental din Phenian găzduiește mormintele lui Kim Il-sung și Kim Jong-il. Vizitatorii sunt obligați să respecte regulile stricte și să se îmbrace corespunzător pentru a putea intra.

Este important să țineți cont de faptul că accesul la aceste atracții poate fi supus restricțiilor, iar vizitele trebuie planificate și monitorizate stricte de către ghizii și autoritățile locale. De asemenea, se impune respectarea regulilor și normelor de comportament în timpul vizitelor la aceste obiective.

Zona Demilitarizată

Zona Demilitarizată (DMZ) reprezintă o zonă de graniță extrem de fortificată între Coreea de Nord și Coreea de Sud, creată în urma Acordului de Armistițiu din 1953, care a pus capăt Războiului Coreean. Această zonă este situată în Peninsula Coreeană și acționează ca o frontieră de facto între cele două țări.

Iată câteva informații cheie despre Zona Demilitarizată:

 • Crearea DMZ: DMZ a fost creată pentru a desfășura o zonă neutra în jurul frontierei dintre cele două Corei, unde armatele celor două părți să fie retrase și să nu fie permisă nicio prezență militară sau activitate beligerantă.
 • Dimensiune și amplasament: DMZ are o lățime de aproximativ 4 kilometri și se întinde pe o lungime de aproximativ 250 de kilometri, trecând prin Peninsula Coreeană de la Marea Galbenă la Marea Japoniei.
 • Importanța strategică: DMZ este una dintre cele mai fortificate zone de graniță din lume, cu baze militare, puncte de control și baraje de sârmă ghimpată. Aceasta este văzută ca o zonă potențial periculoasă și este foarte păzită.
 • Vizite turistice: Cu toate restricțiile și măsurile de securitate, DMZ a devenit o destinație turistică populară, unde turiștii pot face tururi organizate pentru a vedea punctele de control, tunelurile de infiltrare, satele fantomă și alte aspecte ale frontierei dintre cele două Corei.
 • Panmunjom: Unul dintre cele mai cunoscute locuri din DMZ este Panmunjom, un sat situat pe linia de demarcație militară dintre cele două Corei. Acesta găzduiește Clădirea Tratatului de la Panmunjom, unde au avut loc negocieri importante între cele două părți.
 • Complexul de Trecere a Frontierei (JSA): Acesta este locul unde oficialii militari din Coreea de Nord și Coreea de Sud se întâlnesc periodic pentru discuții și unde tururile organizate oferă ocazia de a vedea gardienii de frontieră din ambele părți.

Este important de menționat că vizitele în DMZ sunt posibile numai prin intermediul unor tururi organizate, iar turiștii trebuie să respecte regulile stricte și să urmeze instrucțiunile ghizilor lor pentru a se asigura că vizita se desfășoară în condiții de siguranță. 

Tensiunile pot fluctua în zona DMZ, așa că este important să verificați recomandările de călătorie actuale înainte de a planifica o astfel de vizită.

Regulile și restricțiile pentru turiști

Regulile și restricțiile pentru turiști în Coreea de Nord sunt extrem de stricte și trebuie respectate în totalitate pentru a evita probleme legale și incidente diplomatice. Iată câteva dintre principalele reguli și restricții pentru turiști în Coreea de Nord:

 • Viza de turist: Pentru a călători în Coreea de Nord, trebuie să obțineți o viză de turist, care este eliberată numai prin intermediul agențiilor de turism aprobate de guvernul nord-coreean. Turiștii nu pot călători în mod independent în țară.
 • Călătorie în grup organizat: Turiștii trebuie să călătorească în grupuri organizate, însoțite de ghizi acreditați de guvernul nord-coreean. Călătoriile independente nu sunt permise.
 • Program fix: Călătoriile în Coreea de Nord au un program fix, iar grupurile de turiști trebuie să urmeze cu strictețe acest program. Deviațiile de la program pot duce la probleme.
 • Supraveghere strânsă: Turiștii sunt supravegheați strâns în timpul călătoriei și nu au libertate de mișcare în afara grupului și a ghidului lor. Comunicarea cu localnicii este limitată.
 • Fotografierea și filmarea: Fotografierea și filmarea sunt strict controlate. Nu aveți voie să fotografiați sau să filmați fără permisiune, în special la punctele de control și la obiectivele militare.
 • Respectarea liderilor: Liderii Kim Jong-un, Kim Jong-il și Kim Il-sung sunt subiecte tabu. Trebuie să evitați orice comentarii sau gesturi nepotrivite sau jignitoare la adresa lor.
 • Obiectivele restricționate: Anumite zone din Coreea de Nord sunt restricționate sau inaccesibile turiștilor străini, inclusiv zonele militare și zonele tampon din apropierea graniței cu Coreea de Sud.
 • Propagandă: Nu aveți voie să aruncați sau să deteriorați materialele de propagandă ale regimului. Aceste materiale trebuie tratate cu respect.
 • Comportament respectuos: Trebuie să vă comportați cu respect față de cultura, tradițiile și autoritățile nord-coreene. Orice comportament nepoliticos sau disprețuitor poate avea consecințe grave.
 • Controlul informațiilor: Autoritățile nord-coreene monitorizează strict orice informație care intră sau iese din țară. Telefoanele mobile și dispozitivele electronice pot fi confiscate și supuse unui control strict.

Este important să vă informați în prealabil cu privire la regulile și restricțiile specifice pentru călătoria dvs. și să respectați cu strictețe toate instrucțiunile și cerințele guvernului nord-coreean și ale ghidului dvs. de călătorie pentru a evita probleme sau întârzieri în timpul călătoriei în Coreea de Nord.

Costurile călătoriei în Coreea de Nord

Costurile unei călătorii în Coreea de Nord pot varia considerabil în funcție de mai mulți factori, inclusiv durata șederii, nivelul de confort dorit și pachetul turistic ales. Cu toate acestea, pentru a vă oferi o idee generală a costurilor, iată o estimare aproximativă pentru o călătorie de bază în Coreea de Nord dacă plecați din România:

 • Viza de turist: Costul vizei de turist pentru Coreea de Nord poate varia, dar poate ajunge la câteva sute de dolari sau mai mult, în funcție de agenția de turism și de tipul de viză solicitată.
 • Pachet turistic: Prețurile pachetelor turistice variază, dar o călătorie de bază în Coreea de Nord, care include cazare, mâncare și excursii de bază, poate porni de la aproximativ 2.000 – 3.000 de dolari sau mai mult.
 • Bilet de avion: Costul biletelor de avion către Coreea de Nord depinde de mai mulți factori, precum locul de plecare, escală, dată și compania aeriană. Un bilet de avion către Beijing, China, de unde majoritatea turiștilor intră în Coreea de Nord, poate costa în jur de 600 – 1.200 de dolari sau mai mult, în funcție de rezervare și de sezon.
 • Asigurare medicală: Asigurarea medicală este esențială și poate adăuga aproximativ 50-100 de dolari sau mai mult la costurile călătoriei.
 • Cheltuieli suplimentare: În timpul călătoriei, veți dori să bugetați pentru cheltuieli suplimentare, cum ar fi cumpărarea suvenirurilor, excursii opționale și cheltuieli personale. Acestea pot varia în funcție de preferințele dvs.
 • Alte cheltuieli: Puteți avea cheltuieli suplimentare pentru transport local, mese în afara programului turistic, cheltuieli pentru comunicare și alte nevoi personale.

Este important să aveți în vedere că aceste sunt doar estimări aproximative și că costurile reale pot varia în funcție de mai mulți factori. De asemenea, trebuie să consultați și să negociați prețurile cu agenția de turism aleasă și să luați în considerare toate detaliile și cerințele specifice ale călătoriei dvs. în Coreea de Nord.

Participarea la evenimente culturale și interacțiunea cu localnicii

Participarea la evenimente culturale și interacțiunea cu localnicii

Sursa foto

Participarea la evenimente culturale și interacțiunea cu localnicii în timpul unei călătorii în Coreea de Nord este o experiență unică și poate oferi o perspectivă mai profundă asupra țării și a culturii sale. Cu toate acestea, trebuie să aveți în vedere că aceste activități sunt strâns monitorizate și regulate de guvernul nord-coreean. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

 • Evenimente culturale: În timpul călătoriei în Coreea de Nord, veți avea oportunitatea de a participa la evenimente culturale unice, cum ar fi spectacole de dans, muzică și teatru. Unul dintre cele mai cunoscute evenimente este Festivalul Arirang, care are loc în luna august și este un spectacol masiv de propagandă.
 • Interacțiunea cu localnicii: Interacțiunea directă cu localnicii din Coreea de Nord este limitată, deoarece veți fi supravegheați strâns de ghidul dvs. de călătorie și de autoritățile locale. Comunicarea cu localnicii este restricționată, iar contactul este limitat.
 • Respect pentru reguli și norme: În timpul evenimentelor culturale sau al interacțiunilor cu localnicii, este esențial să respectați regulile și normele impuse de guvernul nord-coreean și de ghidul dvs. de călătorie. Orice comportament nepoliticos sau neadecvat poate avea consecințe grave.
 • Fotografierea și filmarea: Fotografierea și filmarea în timpul evenimentelor culturale sau în prezența localnicilor trebuie să se facă cu permisiune. Nu aveți voie să fotografiați sau să filmați fără aprobare și trebuie să evitați să capturați imagini sensibile sau de securitate.
 • Cumpărarea suvenirurilor: În timpul călătoriei, puteți cumpăra suveniruri tradiționale sau obiecte de artă coreene, dar asigurați-vă că achiziționați aceste produse de la magazinele autorizate și că respectați regulile cu privire la exportul suvenirurilor.
 • Ghidul dvs. de călătorie: Ghidul dvs. de călătorie va fi sursa principală de informații și de interacțiune în timpul călătoriei. Fiți respectuos și deschiși la informații și întrebări, dar amintiți-vă că acesta va fi și o sursă de supraveghere.

În general, în timpul călătoriei în Coreea de Nord, trebuie să vă așteptați la un nivel ridicat de supraveghere și la limite stricte în ceea ce privește interacțiunile cu localnicii și participarea la evenimente culturale. Este important să fiți conștienți de aceste restricții și să le respectați cu strictețe pentru a evita probleme sau incidente neplăcute.

Turismul în Coreea de Nord poate oferi o experiență fascinantă și memorabilă, dar nu fără provocări și restricții unice. Cu toate acestea, pentru cei curajoși și bine pregătiți, această țară misterioasă poate dezvălui aspecte ale culturii și istoriei sale care nu se găsesc în alte locuri. 

Respectarea regulilor și planificarea atentă sunt esențiale pentru a face din călătoria în Coreea de Nord o experiență sigură și memorabilă.

Mai multe de la autor

Postări Similare

Ultimele Articole

Rezervare Online – pentru a rezolva rapid problemele clientului la Centrele de Relații cu Clienții Premier Energy Furnizare

Într-o lume din ce în ce mai conectată, eficiența și rapiditatea în rezolvarea problemelor legate de serviciile esențiale, cum ar fi energia electrică, sunt...

5 Metode prin care un designer vestimentar poate să se facă remarcat

Fiecare designer vestimentar aspiră să se facă remarcat într-un peisaj competitiv. Cu evoluția rapidă a tendințelor și a preferințelor consumatorilor, este crucial ca un...

Cum îți poți organiza eficient exercițiile fizice?

Organizarea exercițiilor fizice este crucială pentru atingerea obiectivelor de fitness și sănătate personală. Într-o lume în care ritmul de viață agitat și obligațiile zilnice...